Skip to main content

CSR

Hos Edora arbejder vi målrettet med forskellige sociale og miljømæssige tiltag, da vi ønsker at tage et samfundsmæssigt ansvar for vores IT-virksomhed. CSR står for Corporate Social Responsibility og kan oversættes til, hvordan en virksomhed tager "samfundsansvar" og handler ansvarligt.

Hos Edora har vi arbejdet aktivt med CSR herunder bæredygtighed i flere år. Vi har nemlig et ønske om at undgå negative effekter af vores IT-forretning og kunne gøre en forskel for både samfundet, mennesker og miljøet.

Du kan læse om nogle af de tiltag og projekter, som vi er engageret i.

Trepas

Hos Edora samarbejder vi med Trepas, som varetager fjernprint for os. Vi har selv tidligere varetaget opgaven, men valgte at give Trepas opgaven, som konkurrerer på lige fod med andre virksomheder. De sørger for at pakke og sende fysiske breve til borgerne. Trepas er en beskyttet produktionsvirksomhed efter servicelovens §103 om beskyttet beskæftigelse og §32 om ressourceudvikling. Trepas beskæftiger udviklingshæmmede borgere, der har udfordringer og derfor har fået arbejde der. Det betyder meget for borgerne, der selv modtager fysiske breve.
Vi har siden 2017 haft et rigtig godt samarbejde med Trepas, og er glad for at kunne gøre en forskel i deres hverdag.

“Vi er rigtig glade for, at vi har fundet et samarbejde, der er meningsfuldt både for os og for Trepas. Det er en del af vores mission om at være en social ansvarlig virksomhed.”

Mads HedegaardAdm. direktør

Bæredygtig IT

Hos Edora har vi fokus på at minimere CO2-udledningen af IT, så vi kan passe på miljøet mange år endnu. Vi har derfor en stor interesse i at undersøge, hvordan vi skaber den mest bæredygtige IT.

WFP (Workforce Planner) er en multi-tenant løsning, som mange kommuner bruger til booking- og ressourcestyring. Fordelen ved en muliti-tenant løsning er, at selvom der kommer flere kunder på WFP-løsningen, stiger strømforbruget meget langsommere, og strømforbruget pr. booking falder markant.

Hos Edora har vi de seneste år gjort følgende:

  • I 2019 inviterede Edora sammen med partnere til “Bæredygtig IT på slottet”, hvor vi satte fokus på, hvordan vi skaber bæredygtig IT, og når FNs verdensmål.
  • I 2020 har vi indgået et samarbejde med en række forskere fra Roskilde Universitet. Her vil de analysere og undersøge WFPs energiforbrug med henblik på energioptimering af softwarekoden. Vi ser frem til at effektivere energiforbruget, når projektet er færdigt.