Skip to main content

Vidensbank

Edora deler på denne side ud af viden om forskellige emner inden for IT-udvikling. Her kan du bl.a. høre om, hvordan man via testautomatisering kan spare millioner af danske kroner, eller om vores arbejde på DFDG, der er den datamæssige ryggrad indenfor den danske beskæftigelsesindsats.

Tech Thursday om Kubernetes

Til TechThursday dykkede Kubernetes-eksperten, Erik Lund ned i kernen af Kubernetes’ arkitektur og designprincipper. “At forstå kernearkitekturen og designprincipperne bag Kubernetes gør det meget lettere at forstå og navigere i det hurtigt voksende økosystem omkring Kubernetes,” forklarede Lund.

Han afmystificerede kompleksiteten omkring Kubernetes, hvilket åbnede op for en spændende debat.En central del af arrangementet var også en nærmere undersøgelse af Helm Charts, en af de mest udbredte pakketeknologier inden for Kubernetes.Deltagerne fik mulighed for at dykke ned i Helm Charts og GoLang-skabelonsprog og fik en kerneforståelse af, hvordan der låses op for Helms skabelonverden.Diskussionen rørte også ved emner som udviklerværktøjer i Kubernetes-økosystemet og vigtigheden af Platform Engineering og Developer Experience.

Tech Thursday om SCRUM med AI i den offentlige sektor

I denne omgang af TechThursday havde vi besøg af Jens Ostergaard, stifter af Heart of Scrum og den internationale anerkendte Scrum-specialist. Jens Ostergaard, er en pioner inden for Agile-metoder med over 20 års erfaring inden for softwareudvikling, han kom med en ekstraordinær indsigt i Agile-metoder og Scrum-praksisser.

Under eventet delte Jens ud af sin omfattende viden og erfaring, der strakte sig over Scrum og Agile-praksisser. Han har certificeret over 10.000 personer og vejledt talrige virksomheder på deres Agile rejse. Med hans ekspertise er det næsten som at få en direkte linje til Agile-viden!

1️⃣ Jens gav en engagerende præsentation om Scrum i den offentlige sektor, hvor han udforskede både udfordringer og muligheder.

2️⃣ Vi dykkede ned i den transformationelle indflydelse af AI på IT-udvikling, og Jens kastede lys over, hvordan disse to verdener smelter sammen.

3️⃣ Eventet kulminerede med en interaktiv spørgerunde, hvor deltagerne havde chancen for at stille deres brændende spørgsmål om Agile/Scrum.

Tech Thursday om OpenTelemetry

Til vores OpenTelemetry-event dykkede vi, sammen med foredragsholder Martin Thwaites ned i en imponerende samling af API’er, SDK’er og værktøjer, der giver udviklere mulighed for aktivt at generere, indsamle og eksportere telemetrisk data (herunder metrikker, logfiler og spor) for at analysere deres softwares ydeevne og adfærd.

OpenTelemetry er en fusion af to tidligere projekter, OpenTracing og OpenCensus, og arbejder målrettet på at skabe en mere robust og standardiseret løsning for instrumentering og indsamling af telemetrisk data.

Sammenfattende arbejder OpenTelemetry aktivt på at forbedre udviklernes effektivitet, når det kommer til at overvåge, fejlfinde og optimere applikationers ydeevne ved aktivt at forenkle processen med at indsamle og analysere telemetry-data på tværs af forskellige teknologier.

Årets første Tech Tueday på Charlottenlund Slot!

 Vi er på vej ind i en revolution indenfor anvendt kunstig intelligens (AI), med fremkomsten af nye værktøjer, som kommer til at ændre hvordan videnspersoner arbejder. Foredragsholderne var fra Microsoft, Københavns Universitet, Droids, Deloitte og Edora.

✔️ Velkommen – af Mads Hedegaard, Direktør, Edora
✔️ Intro til anvendt AI – af Morten M. Christensen, Director for udvikling, Edora
✔️AI risk og governance – af Jacob Bock Axelsen, PhD, CTO, Deloitte Risk Advisory
✔️ ChatGpt og AI perspektiver for fremtiden – af Emil Sarauw, Head of AI, Droids
✔️ Vil du forstå, spå eller påstå? Vælg den rette type AI – af Thomas Hildebrandt, professor i datalogi, KU
✔️ Kunders brug af AI og fremadrettede perspektiver, Rasmus Knappe PhD, Senior CSA Manager for Data & AI, Microsoft
✔️Networking og mad+drikke
✔️Afslutning

Syntetiske test data

Hør Edora’s partner Curiosity Software fortælle om syntetiske test data, som i modsætning til produktionsdata, laves uden reference til personfølsomme oplysninger og derudover tilbyder større dækningsgrad for tests og derfor bedre kvalitet.

Introduktion til forretnings- og IT-arkitektur samt dens forskellige perspektiver

Se videoen, og hør hvordan John Gøtze, der er Enterprice arkitekt, fortæller om forretnings- og it-arkitektur og dens forskellige perspektiver. John har i sit oplæg fokus på, hvordan forretnings- og it-arkitektur kan betragtes og bruges forskelligt alt efter ens perspektiv;
om man ser strategisk, forretningsmæssigt eller teknisk på tingene.

Cutting-edge test automatisering i praksis med eksempler på testbar arkitektur

For de fleste softwareudviklingsvirksomheder er TDD og unit-testing basalt, men det er den nemme del. Forretningsmæssigt er det ikke nok. Dev, Jeppe Kaare Larsen samt Udviklingschef/Arkitekt i Edora, Morten M. Christensen viser her, hvordan man tester på et langt højere og forretningsmæssigt vigtigt niveau med en 100 % testbar arkitektur som redskab.

Det Fælles Datagrundlag (DFDG)
– hvordan bruges DFDG services, sikkerhedsmodellen, og hvad kan DFDG bruges til

Jesper Pii Lund, Lead developer i Edora, fortæller om, hvordan Det Fælles Datagrundlag (DFDG) fungerer som den datamæssige rygrad i den danske beskæftigelsesindsats, hvordan sikkerhedsmodellen er opbygget, hvordan test håndteres, og hvilke data der findes i datamodellen.

Fra lov til kode

– it’s all about people

Tidligere Digitaliseringschef i STAR, Mette Jørgensen, og Administerende direktør i Edora, Mads Hedegaard, fortæller om, hvordan STAR hurtigt kan omstille sig til at ny lovgivning træder i kraft. Hvordan STAR tilrettelægger udbud, forhindre ”brain drain” og hvordan der via samarbejde og databekendtgørelser sikres en hurtig implementering ved myndighederne, som er afhængige af STAR.

Kravspecifikation og prioritering af arkitektoniske krav – fra et kundeperspektiv (KOMBIT)

Hør Arkitekt i KOMBIT, Jan Dynnesen, fortæller om, hvordan KOMBIT overordnet set sætter krav til IT-systemer, og hvordan de erkender, at konkret viden først bliver skabt i selve udviklingsprojektet.

Automatisering – automatisk opbygget af skærmbilleder via metamodellering og
kode generering

Rigtig mange selvbetjeningsløsninger i den offentlige sektor indeholder funktionalitet, hvor borgere og virksomheder indberetter informationer. I stedet for at kode hvert enkelt skærmbillede kan man med fordel automatisere ved at bruge en D.R.Y.-arkitektur baseret på metamodellering og kodegenerering. Se et konkret eksempel fra virk.dk med et live eksempel på en indberetningsløsning, som skabes på rekordtid samtidig med, at WCAG, Det Fællesoffentlige Designsystem, sikkerhed mv. overholdes. Hør Dev, Per Mortensen og Dev, Jeppe Kaare Larsen samt Udviklingschef/Arkitekt i Edora, Morten M. Christensen fortælle om emnet i videoen.
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
og få inspirerende technyheder direkte i din indbakke
ErrorHere