Skip to main content

Energimærkning af software – ny grøn kodningsmetode for programmører.

Når vi tjekker mail, streamer film og musik eller laver en Googlesøgning, koster det i CO2 regnskabet. Internettet udleder lige så meget CO2 på et år som den globale flytrafik. I dag bruger den samlede it sektor ca. 8 % af det globale energiforbrug, og det forventes at stige til 25% allerede i 2030-2040.

Edora har sammen med DTU, RUC og AAU skudt gang i et forskningsprojekt. Et projekt der skal være med til at lave et energimærke for software og softwareinstallationer.

“Som producent af software har vi et ansvar for at bidrage til en mere klimavenlig udvikling, og jeg glæder mig derfor meget til at bidrage med erfaringer fra vores Multi-Tenant SaaS løsning WFP, hvor vi for 9. kvartal i træk har reduceret el-forbruget pr. WFP-kunde markant”, udtaler Mads Hedegaard, direktør i Edora.

Læs også nyheden om vejen til mere grøn IT her.