Skip to main content

Edora leverer grøn IT til offentlige cloud-løsninger – såkaldte multi-tenant-løsninger. Det er for at sikre en kost-effektiv og skalérbar arkitektur. Det har betydning for infrastrukturens kapacitet og i sidste ende for applikationerne til brugerne. Men det har også betydning for det energiforbrug, der skal til for at drive løsningerne. Med multi-tenant-løsningen WFP, som bruges i en stor del af landet kommuner til selvbooking og ressourcestyring, kan man se en positiv miljømæssig konsekvens ved på den måde at samle kunderne på samme hardware-platform. Så selvom Edora får stadig flere kunder på WFP-løsningen, stiger strømforbruget meget langsommere, og strømforbruget pr booking falder markant. Hvilket kan ses illustreret i ovenstående graf.

“Vi er meget opmærksomme på den store miljøbelastning som verdens stigende it-forbrug medfører. Derfor forsøger vi hele tiden at udvikle vores it-løsninger, så de bliver mere energieffektive. Samtidig er vi gået ind i et forskningssamarbejde med DTU, RUC og AAU om at lave et energimærke for software og softwareinstallationer” fortæller direktør Mads Hedegaard om vejen til mere grøn it.

Se også nyheden fra InfinIT, hvis I vil vide mere.

Læs også nyheden: Edora er med i samarbejde om energimærkning for software.