Skip to main content

Alle IT-projekter har brug for en mekaniker 

Bliv en del af Edora
Jeppe Kaare Larsen startede hos Edora i 2020 som ekstern konsulent, et par måneder før vi alle måtte tage vores arbejdscomputere under armen og slå lejr derhjemme. Jeppe husker denne tid tydeligt, da han kun lige havde lært sine nye kolleger at kende, inden hjemmearbejdet blev en realitet. Men dette gjorde ikke noget, for Jeppe arbejdede på et mindre projekt og var en del af et team med 3-4 kolleger. Her var der pludselig struktur og et overblik, som Jeppe savnede fra sin tidligere karriere i autobranchen.

“I virkeligheden begyndte jeg som mekaniker og uddannede mig til autoteknolog. Det var først senere, jeg videreuddannede mig til Diplomingeniør i IT og Økonomi”, fortæller Jeppe Kaare Larsen i begyndelsen af interviewet. Og denne kombination af erhverv er ikke noget, man støder på hver dag, men for Jeppe var det et helt naturligt brancheskifte. Han har bestemt ikke spildt tiden – tværtimod:  

“Jeg kan ofte trække på min erfaring fra min tid i autobranchen, hvor jeg bl.a. var selvstændig. Det har givet mig en forståelse for at drive en virksomhed og forstå de løsninger, vi udvikler for vores kunder,” understreger Jeppe.  

Strukturerede rammer åbner døre for udvikling  

I dag er Jeppe Team Lead hos Edora og leder et team på syv dygtige udviklere. Han har været involveret i både store og små projekter. Med sin baggrund bringer han en unik tilgang til de projekter, han er en del af:  

“Selvom jeg ikke altid er den mest teknisk dygtige i teamet, har jeg en styrke i at tænke ud af boksen. Jeg bidrager ofte med kreative løsningsforslag eller motiverer teamet til at finde de mest effektive løsninger på problemer i fællesskab”, fortæller Jeppe. 

I samarbejdet med kunden er det ofte nyttigt at have erfaring med at oversætte tekniske begreber og situationer til mere håndgribelige og relaterbare termer. Dette er noget, som Jeppe har erfaring med fra sit tidligere job: 

“Som mekaniker kan man vælge at bruge en masse fagtermer over for kunden, men det forstår de ikke nødvendigvis. Det skal oversættes til menneskesprog, og det samme gør sig gældende med IT-fagtermer,” understreger Jeppe. Denne tilgang med at gøre komplekse idéer forståelige er en af nøglefaktorerne, der gør Jeppe til den dygtige teamleder, han er i dag. 

Strukturerede rammer er nødvendige for vækst og succes, og det kan kun opnås, hvis man har et godt team, der deler de samme mål og lægger vægt på at skabe et godt arbejdsmiljø, mener Jeppe. Ifølge Jeppe er der ikke nødvendigvis en opskrift på, hvordan man opnår succes som teamleder, men han stræber efter at øge strukturen for sit team: “Hvis der ikke er struktur, kan der hurtigt opstå kaos, og det kommer der ikke meget godt ud af.

”Vi arbejder meget med at blive et high-performance team, og vi afprøver ofte nye metoder for at opnå målet”, tilføjer Jeppe. Alle teammedlemmer har for nyligt taget en Scrum Master-certificering og i øjeblikket afprøves f.eks. ”Mob programming”, som går ud på, at hele teamet samler sig om én skærm for at løse en opgave sammen. 

“Jeg er overbevist om, at vi leverer et bedre produkt, når vi har forskellige perspektiver på de løsninger, vi arbejder med

Muligheder skaber Edora 

Edora skaber muligheder – muligheder for at arbejde med de nyeste teknologier og muligheder for personlig udvikling. De muligheder, som Jeppe har fået hos Edora, har været afgørende for hans tilgang til arbejdet og afspejler hans engagement og menneskelige tilgang til at arbejde med IT, uanset om det er store eller små projekter. Jeppe var en af de første, der var med til at kode projektet NemRefusion, et innovativt indberetningssystem, der håndterer over 2,7 millioner årlige indberetninger af syge-, barsels- og jobordningsdage.  

Under dette projekt opdagede Jeppe, hvor spændende det var at have et team, som han skulle understøtte, samtidig med at han skulle sikre en høj performance: “NemRefusion-projektet var interessant, fordi det var så stort, og fordi det er et projekt, der har mange berøringsflader i vores samfund. Jeg fik lov til at være en del af noget, der skulle kodes helt fra bunden, og som rent faktisk gør en forskel. Det er netop derfor, jeg er i denne branche,siger Jeppe. Uanset ens baggrund er det aldrig for sent at skifte retning – tværtimod. For Jeppe var det nødvendigt at skifte retning og lære noget nyt: 

“Jeg er overbevist om, at vi leverer et bedre produkt, når vi har forskellige perspektiver på de løsninger, vi arbejder med”, siger Jeppe. Hos Edora dyrker vi fællesskab og sammenhold blandt kolleger. Vi tror på, at det skal være sjovt at gå på arbejde, og vi insisterer på at skabe en hverdag, hvor der er plads til at være hele mennesker, der sammen udvikler IT-løsninger, der gør en forskel for det samfund, vi alle er en del af.